Totaalpakket, lessen en examenbegeleiding.

Totaalpakket

24 uur les en examenbegeleiding voor 1200 €

Bij het totaalpakket kan je leren rijden vanaf het begin, zonder enige oefening vooraf, tot en met het afleggen van het rijexamen. Hierbij moet je wel naast de lessen nog steeds oefenen met je begeleider. In totaal krijg je 24 uur les en examenbegeleiding wat voor de meeste mensen voldoende is.

Basis: 

De opleiding begint met 4 lessen van telkens 2 uur. Hierna kan je met je begeleider beginnen oefenen op de basis van het autorijden. Dit is vertrekken en rondrijden in een rustige omgeving. Hierbij oefen je op het toepassen van de juiste technieken zoals kijktechniek en remtechniek. En je begint, nog steeds in een rustige omgeving, met de eerste verkeersdeelname.

De begeleider wordt hierbij ook door mij ondersteund met advies en tips over wat en waar te oefenen en wat de aandachtspunten zijn. Het is de bedoeling dat de begeleider in ieder geval de 4e les meerijdt maar indien gewenst kunnen alle lessen worden meegevolgd.(*)

Maneuvers en hoge snelheid: 

Na voldoende oefening in een rustige omgeving komen 3 lessen van 2 uur. Hierbij worden alle maneuvers aangeleerd alsook het rijden op plaatsen aan hoge snelheid zoals autowegen en autosnelwegen. Het is terug de bedoeling dat de begeleider de derde les meerijdt, maar hij mag ook alle lessen meevolgen.(*)

Na deze drie lessen komt opnieuw een periode van inoefenen van de aangeleerde zaken. Het gebied waarin je oefent wordt hierbij wel een stuk groter gezien je nu ook autowegen en autosnelwegen kan meenemen.

Inzicht: 

Als derde module gaat het over inzicht. Terug 3 lessen van 2 uur. Hierbij gaan we werken op verkeersinzicht en gaan we net die plaatsen opzoeken waar de meeste mensen liever niet heengaan. In ieder geval zit hierin een grote verkeerswisselaar, een stadscentrum, drukke en complexe kruispunten. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van een GPS systeem.

Terug een oefenperiode maar nu ligt de wereld aan je voeten. Je hebt op dit moment alles geleerd zodat je werkelijk overal heen kan. Begeleiders worden ondersteund met oefenroutes die variƫren in moeilijkheidsgraad.

Evaluatie: 

Denk je voldoende te hebben geoefend doen we een evaluatieles van 2 uur. Dit is een gevarieerde rit met diverse verkeerssituaties. De nadruk hier ligt op het zelfstandig uitvoeren van de rit met korte herhaling van de maneuvers. Naast het evalueren om te bepalen waar je nog wat oefening nodig hebt is het ook al een voorbereiding op het examen.

Indien uit de evaluatie blijkt dat je nog wat les nodig hebt om het niveau voor het examen te bereiken zijn die extra lessen in het pakket inbegrepen met een maximum van 3 extra lessen. Op dit moment heb je dus 22 uur les gekregen en indien nodig kan dit tot 28 uur gaan.

Examen begeleiding: 

Kort voor het examen doen we nog een les van 2 uur als voorbereiding op het examen. Die les kan eventueel vlak voor het examen, dus het examen aansluitend aan de les. Hierna komt het examen zelf waarbij je kan kiezen om het examen met mij te doen met de leswagen of met je eigen begeleider en de wagen van huis. Dat zie je wel wanneer het zover is.

Bij het examen heb je altijd een beetje geluk nodig. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor het examen maar een garantie is er niet. Indien je de eerste maal niet zou slagen is een les van 2 uur en een nieuwe examenbegeleiding ook in dit pakket inbegrepen.

Het totaalpakket bestaat dus uit:

  • Basis: 8 uur
  • Maneuvers: 6 uur
  • Inzicht: 6 uur
  • Evaluatie: 2 uur
  • Examenbegeleiding: 2 uur les en 1 uur begeleiding
  • Indien nodig extra les (max. 6 uur) en een herkansing van 2 uur les en examenbegeleiding.

Totaal: 25 uur(*) COVID UPDATE: momenteel mogen begeleiders de lessen niet meevolgen om het aantal contacten te beperken. Indien nodig om bepaalde aandachtspunten te verduidelijken kunnen begeleiders zelf een les krijgen. Dit is in het pakket inbegrepen.