Aanleren van de maneuvers.

Maneuvers

2 uur 96 € / 3 uur 144 €

Voor maneuvers kan je kiezen uit een korte of lange versie, 2 uur of 3 uur, respectievelijk 96 € of 144 €.

Tegenwoordig zijn er 6 maneuvers waarvan er tijdens het examen 2 moeten worden uitgevoerd. Welke 2 wordt bepaald door het computersysteem van het examencentrum net voor het examen. Het gaat om achteruitrijden, keren in een straat, parkeren rechts en links en parkeren in een vak voorwaarts en achterwaarts.

Bij de korte versie van 2 uur leer je het uitvoeren van de maneuvers. Deze versie is bedoeld als startpunt waarna je aan de slag gaat met het inoefenen van de maneuvers. Je moet in een rustige omgeving kunnen rondrijden en de auto op lage snelheid goed onder controle hebben. Verder is geen andere voorkennis nodig.

De lange versie van 3 uur is eerder bedoeld voor mensen die al een tijd aan het oefenen zijn en overwegen om maar eens examen te gaan doen. Je leert het uitvoeren van de maneuvers op verschillende plaatsen met daarbij aandacht voor een aantal details van belang voor het examen. Het begin van het examen met de zaken onder de motorkap, bediening voertuig, zithouding wordt ook als een maneuver gezien en dus bij deze les meegenomen.